Vägen till bättre hälsa börjar alltid med ett litet steg...

Svensk, ekologisk och naturlig hudvård

Min dagliga hudvårdsrutin - Vinter!
12-dec-2018

Min dagliga hudvårdsrutin – Vinter

Jag får ofta frågan om hur jag tar hand om min hud och svaret på den frågan är lite beroende på om det är vinter eller sommar. Men jag behöver aldrig längre fundera över vilka märken jag ska använda. Jag är efter 10 år med Rosenserien otroligt nöjd och min hud mår väldigt bra!
Så här gör jag
:

1. RENGÖRING (kväll)
Detta är en viktig del i rutinen. Jag använder "Cleansing Cream", en mild och effektiv rengöring som inte torkar ut min hy. Den tar effektivt bort smuts och make up. Om du har fet hy, eller hy som ofta blir blank kan du också använda ”Face Wash” som är mer djupgående utan att torka ut huden. Vid acneproblem så rekommenderar jag ”Jojoba Oil”.


2. ROSENVATTEN (morgon och kväll)
Rosenvatten (Rose Water) neutraliserar vattnets negativa (uttorkande) effekt på huden och tillför massor med fukt till huden. Används morgon och kväll och alltid innan fuktkräm/ansiktsolja. Används inte kalla vinterdagar.


3. ÖGONKRÄM (morgon och kväll)
Huden runt ögat är 12 ggr tunnare än resten av huden i ansiktet, därför behövs en lättare kräm där. Ögonkrämen (Eye Cream) appliceras med lätta rörelser runt ögat, inifrån näsroten och ut. Ögonkrämen kan motverka de fina linjerna, påsar och mörka ringar runt ögat.


4. FUKTKRÄM/ANSIKTSOLJA (morgon och kväll)
Som fuktkräm använder jag ”Rose Cream Anti Wrinkle” i princip varje dag på året. Under vinterhalvåret använder jag ”Night Cream Intense” då min hud behöver en något fetare kräm till natten. Den kan också användas som en ansiktsmask efter peeling i ansiktet. "Carrot Oil" är en ansiktsolja som jag också använder i princip året om. Ibland tillsammans med fuktkrämen och ibland helt solo. Den ger både lyster och massor av vitaminer och antioxidanter som huden mår bra av.


5. SERUM (vid behov)
Vid behov när huden känns trött och lite livlös använder jag ett serum: ”Vitamin C Serum with Rose Root”. Den applicerar jag i ansiktet varje kväll under en period efter rosenvattnet men innan nattkrämen.


I duschen använder jag:
Rosenseriens nyaste ”Shampoo for Hair and Body – Litsea Cubeba”. Doftar ljuvligt av citrus. Passar till både hår och kropp, torkar inte ut och har lite balsameffekt för håret. Några gånger i månaden peelar jag kroppen med den nya ”Body Peeling – Litsea Cubeba”. Den får igång blodcirkulationen, tar bort gammal torr hud och huden blir len och mjuk efteråt. Love love love!


Efter dusch:
Jag älskar Rosenseriens senaste kräm: ”Body Butter Shaping”. Den passar min hud perfekt den här torra årstiden. Den absorberas snabbt in i huden och ”no more torra fläckar”!!! Vill du hellre ha en tunnare kräm finns också ”Body Cream with Sea Buckthorn” eller för dig som gillar olja: ”Body Oil with Sea Buckthorn”.
På morgonen använder jag också Rosenseriens sköna deodorant (självklart utan aluminiumklorid)! Finns även i sprayform.

Veckobehandlingar för ansiktet
En gång i veckan rengör jag mina porer extra mycket med en mild peelingkräm ”Gentle Peeling”, sköljer av med ljummet vatten och därefter lägger jag på en lyxig lermask: ”Purifying Clay Mask”, låter den sitta i ca 15 min och tvättar sedan av. Detta gör jag oftast på kvällen så efter detta blir det rosenvatten, ögonkräm, serum och nattkräm.

ÖVRIGT:
På vinterhalvåret när jag blir blek i ansiktet vill jag gärna använda ”Self Tan” (brun utan sol) emellanåt och nästan varje dag efter min morgonrutin lägger jag på en tonad dagkräm i ansiktet; ”Tinted moisturizer”. Den finns i en ljusare och en mörkare ton. Det är en kräm som andas och gör så att du känner dig fräschare i ansiktet och du kan ha den som den är eller lägga smink ovanpå.

Alltid i min väska under vinterhalvåret:
Handkräm och läppcerat

Lycka till!
therese@lifebalancecoloma.se

Behöver du hjälp att välja? Kontakta mig!

Tipsa en vän
< Tillbaka

Therese Coloma Johansson ·  Södertälje · 0709-308 354 · therese@lifebalancecoloma.se · Copyright © Life Balance Coloma 2016. All Rights Reserved.